До відома суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність в закладах торговельного, ресторанного господарства (громадського харчування) та побутового обслуговування на території м. Херсона

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 (зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 13.10.2020 № 956) та рішенням протоколу регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 02.10.2020 № 59 на території України і Херсонської області продовжено карантин до 31 грудня 2020 року та на території м. Херсона встановлено з 19 жовтня 2020 року «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки, а також додатково до протиепідемічних обмежень, установлених для «зеленого» та «жовтого» рівня епідемічної небезпеки заборонено:

- проведення дискотек, роботу розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування з організацією дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо);

- роботу після 22-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування без організації дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

- приймання відвідувачів закладами торговельного (у тому числі в магазинах, що розташовані у торговельно-розважальних центрах) і побутового обслуговування населення, крім випадків забезпечення перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі;

-  діяльність з надання послуг громадського харчування, крім випадків приймання відвідувачів із забезпеченням наповненості не більш як на 50 відсотків посадкових місць у приміщенні закладу.

На вході до передбачених цим пунктом закладів, місць проведення заходу, де встановлено обмеження щодо максимальної кількості осіб залежно від площі, розміщуються інформаційні матеріали із зазначенням можливої максимальної кількості відвідувачів.

Організатор заходу, власник закладу, який приймає відвідувачів, зобов’язаний контролювати їх кількість та обмежити доступ у разі перевищення допустимої кількості відвідувачів.