ДО ВІДОМА СУБ’ЄКТІВ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

З метою запобігання виникненню і поширенню інфекційних хвороб серед населення та недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації на території міста керівникам підприємств торгівлі та ресторанного господарства необхідно вжити відповідні заходи, спрямовані на попередження спалахів гострих кишкових інфекційних та неінфекційних захворювань і харчових отруєнь, а саме:

- дотримуватися правил торгівлі та законодавства про захист прав споживачів;

- додержуватися вимог санітарного законодавства і ветеринарних правил;

- дотримуватися технології приготування страв та поточності технологічних процесів, термінів та температурного режиму при зберіганні сировини і готової продукції, дезінфекційного режиму, товарного сусідства при зберіганні харчових продуктів у відповідності до санітарного законодавства;

- додержуватися виробниками продукції стандартів, технічних умов та інших вимог, пов’язаних з якістю продукції;

- не допущення придбання харчових продуктів на стихійних ринках;

- дотримуватися працівниками підприємств правил особистої гігієни.