До відома суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність в закладах торговельного, ресторанного господарства (громадського харчування) та побутового обслуговування на території м. Херсона

Лист. 18 2020 | Управління громадських зв'язків Херсонської міської ради

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 11.11.2020 № 1100) та рішення протоколу регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13.11.2020 № 64 на території України і Херсонської області продовжено карантин до 31 грудня 2020 року.

Згідно з пунктом 10 вказаної постанови Кабінету Міністрів України на період дії карантину встановлено відповідні протиепідемічні обмеження, а саме забороняється:

- перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;

- проведення дискотек, робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля;

- робота після 22-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій, ніж 2 метри між місцями для сидіння за сусідніми столиками та більш як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років), за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими засобами індивідуального захисту органів дихання, що прикривають ніс і рот (крім часу сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв);

діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких: не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 метра; не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту органів дихання (захисні маски або респіратори) та не здійснюється належний контроль за їх використанням; не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни)