Херсонські ресторатори зможуть приймати відвідувачів всередині закладу

Черв. 5 2020 | Управління громадських зв'язків Херсонської міської ради

Херсонські ресторани зможуть приймати відвідувачів не лише на літніх майданчиках, але й всередині приміщення.

Від сьогодні в Україні набрали чинності нові пункти постанови КМУ від 20.05.2020 р. № 435 Уряд, за якими ресторанам дозволили приймати гостей у приміщеннях.

При цьому, існує кілька пунктів, які викликали резонанс серед рестораторів.

Наприклад, заборона самостійного входу відвідувачів до закладу без супроводу працівника закладу.

Роз'яснення надала начальниця міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Марина Малахова.

За її словами, це обмеження з метою контролю відвідувачів та санітарною обробкою столиків після кожного гостя закладу.

Аби власникам ресторанів та кафе було зручно контролювати, чи продезінфікований столик після кожного відвідувача та чи дотримано соціальну дистанцію.

Співробітник закладу має зустріти гостя на вході та провести його за вже продезінфікований столик.

З цією ж метою введено ще один пункт — на заборону черг в приміщенні закладу.

Кожен ресторан має дбати про правила соціального дистанціювання та своєчасну дезінфекцію приміщення та меблів.

Існує також ряд інших правил:

- дотримуватись відстані не менше ніж 1,5 метри між місцями для сидіння за сусідніми столами;

- розміщувати не більше ніж чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років);

- забезпечити персонал засобами індивідуального захисту (зокрема захист обличчя, очей, рук) і використання відвідувачами, крім часу приймання їжі, респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно.

- перед початком зміни проводиться температурний скринінг усім працівникам;

- на вході до закладу або поруч з місцем видачі замовлень (при роботі закладу на виніс) організовуються місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками;

- дозволяється відокремлення частини стола перегородкою, що унеможливлює контакт між відвідувачами, розміщеними по обидві її сторони;

- меню розміщуються для безконтактного ознайомлення біля входу або місця прийняття замовлення, у кількості, достатній, щоб уникнути скупчення людей, або на столах з матеріалу, що дозволяє проведення обробки дезінфекційним засобом. Дозволяється видача одноразових паперових меню з їх подальшою утилізацією;

- видача замовлень в багаторазовому посуді здійснюється виключно за наявності умов для його миття при високих температурах у посудомийній машині з використанням мийних засобів; також дозволяється користуватись одноразовим посудом з картону або паперу;

- забезпечується можливість безготівкового (безконтактного) розрахунку.