Створено робочу групу, якою протягом червня-жовтня здійснюватиметься перевірка закладів громадського харчування

Черв. 14 2017 | Управління громадських зв'язків Херсонської міської ради

У зв’язку із випадком захворювання мешканки міста Херсона на ботулізм (гостре токсико-інфекційне захворювання), 14.06.2017 відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на якому розглянуто питання щодо запобігання захворюванню населення на небезпечні інфекційні хвороби.

З метою забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення міста рішенням вказаної комісії створено робочу групу з перевірки суб’єктів господарювання, яким підпорядковані заклади ресторанного господарства та підприємства торгівлі м. Херсона, щодо додержання вимог санітарних правил, правил торгівлі, законодавства про захист прав споживачів, додержання виробниками продукції стандартів, та технічних умов. До складу комісії включено представників виконавчих органів міської, районних у місті Херсоні рад, органів Держпродспоживслужби та поліції.

Перевірки закладів громадського харчування міста будуть проводитись протягом червня-жовтня поточного року.

Нагадуємо, що найчастіше захворювання, пов’язані з вживанням копченої або в’яленої риби, грибів домашнього консервування, м’ясних і ковбасних виробів, бобових консервів.

З метою попередження харчових отруєнь необхідно дотримуватись наступних рекомендацій:

- не брати в дорогу та на відпочинок продукти, що швидко псуються;

- швидкопсуючі продукти зберігати тільки в холодильнику та обов’язково дотримуватись термінів їх реалізації;

- ретельно піддавати термічній обробці харчові продукти, особливо консервовані, безпосередньо перед вживанням;

- сирі і варені продукти при приготуванні їжі обробляти окремим розроблювальним інвентарем (ножі, дошки);

- захищати харчові продукти і продовольчу сировину від випадкових забруднень, зберігати їх у закритому посуді;

- не купувати продукти харчування на стихійних ринках з рук у приватних осіб.

У випадку виявлення перших ознак харчового отруєння (слабкість, підвищення температури тіла, нудота, біль в животі, блювання, пронос тощо) не займайтесь самолікуванням, а терміново зверніться до найближчої лікувальної установи за допомогою медпрацівників.